Gustavianum ett av Sveriges bästa museer

2016-06-14

Gustavianum har blivit framröstat som Sveriges sjätte bästa museum på besökarsajten Trip Advisor. Museet har också fått utmärkelsen ”Travelers’ choice”. I Sverige är det bara Vasamuseet, Skansen, Abba-museet, Fotografiska och Flygvapenmuseet i Linköping som slår Gustavianum.

– Det här är fantastiskt roligt! Under 2015 har vi kunnat erbjuda generösare öppettider och ett ännu bättre besöksmottagande. Det syns i recensionerna på Trip Advisor, säger museichef Marika Hedin.

Gustavianum har sedan förra året arbetat med att öppna samlingarna för forskning, vara en plats för universitetet att möta allmänheten, och engagera studenter i visningar och program. Under 2015 satte museet rekord med över 80 000 besökare.

Just nu planerar museet nya utställningar i samarbete med forskare från alla tre vetenskapsområden, och har också inlett samarbeten med museerna vid universiteten i Oxford, Yale och Tokyo.

– Vi är ett universitetsmuseum, och det ska synas i allt vi gör. Gustavianum förvaltar makalösa samlingar och vi vill visa mer av dem, säger Marika Hedin.

Kontakt:
Marika Hedin, 0701-67 95 93
Marika.hedin@gustavianum.uu.se

Cecilia Ödman, 0704-25 01 67
Cecilia.odman@gustavianum.uu.se