Studentguider

StudenterVarje termin arbetar mellan 15 till 17 studenter från Uppsala universitet som studentguider vid Gustavianum. De representerar tillsammans ett stort kunnande då de är rekryterade från samtliga vetenskapsområden vid universitetet. Genom att erbjuda visningar med studenter med olika bakgrund kan museets samlingar ses med nya ögon.

Studentguiderna leder de reguljära visningarna på helgerna; klockan 13 på engelska och klockan 15 på svenska. Visningarna är utformade av studenterna själva och fokuserar på ett mindre antal stopp med olika teman beroende på studenternas ämnesbakgrund och intresse. Ingen föranmälan krävs och visningen ingår i entrébiljetten. Studentguiderna visar även museets samlingar för förbokade grupper och deltar i Gustavianums omfattande programverksamhet.

Under höstterminen 2018 är 16 studentguider knutna till Gustavianum. De studerar bland annat civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik, logopedprogrammet och en master i musei- och kulturarvsvetenskap.

För frågor eller ytterligare information kontakta Cecilia Ödman på tel. 070-425 01 67, eller e-post: cecilia.odman@gustavianum.uu.se