A Sense of Space

2018-03-20

A Sense of Space är en utställning med ett urval av den engelska konstnären Lynne Browns verk, för att uppmärksamma att Uppsala universitet köpt in två tavlor med motiv från Visby och Uppsala. Utställningen visas i Visby den 24 mars till 6 april, och i Orangeriet i Botaniska trädgården i Uppsala den 6 till 21 oktober 2018.

Utställningen är producerad av Gustavianum i samarbete med Almedalsbiblioteket och Linneanska trädgårdarna vid Uppsala universitet.

A Sense of Space
'Dissection' , Gustavianum, Uppsala, 2017

Lynne Brown inledde sin karriär med att arbeta som måleri konservator, men började samtidigt måla egna tavlor. Sedan 20 år tillbaka är hon verksam som konstnär i Cambridge i Storbritannien. Brown utforskar i sitt måleri temat plats och rumslighet. Hennes tavlor avbildar olika platser men också känslan av dessa platser. Hon är intresserad av att fånga den förnimmelse av rumslighet som uppstår när vi möter en plats för första gången, men som också finns i de mest vardagliga och välbekanta rummen.