Gustavianum slår besöksrekord igen

2017-01-10

Under 2016 hade Gustavianum 82 539 besökare. Därmed slogs förra årets besöksrekord med råge.

• Det är roligt att allt fler besöker oss, och dessutom har de unga besökarna blivit fler – både skolungdomar och studenter, säger museichef Marika Hedin.

Museet har under 2016 bjudit på välbesökta program i samarbete med forskare vid universitetet, till exempel under Kulturnatten i september då temat var ”Världen i våra samlingar”.

• Vi har också gjort flera uppskattade nedslag i musikhistorien, berättar Cecilia Ödman, publikansvarig vid museet. Här samarbetar vi med Uppsala Akademiska Kammarkör, Uppsala University Jazz Orchestra och Kungliga akademiska kapellet.

Gustavianum ansvarar för Uppsala universitets stora samlingar av bland annat konst, arkeologi och vetenskapshistoria.

• I april öppnar vi vår nästa stora utställning, ”Drömmen om det exakta”, avslöjar Marika Hedin. Viljan att kunna mäta ledde till att mängder av spännande instrument byggdes. De revolutionerade vetenskapen under 1800-talet, men den exakta mätningen förblev en ouppnåelig dröm.

Kontakt:
Marika Hedin, 0701-67 95 93