Ett rekordår för Gustavianum

2016-02-15

Under 2015 hade Gustavianum hela 80698 besökare, en ökning mot 2014 med över 60 procent.

Marika HedinFörra året var ett bra besöksår för de flesta svenska museer, också för oss. Under 2015 har vi också haft generösa öppettider och välbesökta program, något som blivit möjligt genom våra nya studentguider. Men den stora ökningen beror på att vi för första gången räknar alla dem som går in i museet, inte bara besökare som tar sig in i butiken och köper en biljett. Bland annat har ju Uppsalastudenterna fri entré och går därför ofta direkt in i utställningarna.
Gustavianum är som ett British Museum i miniatyr, med ansvar för Uppsala universitets stora samlingar av bland annat konst, arkeologi och vetenskapshistoria. Genom universitets forskning och undervisning får vi hela tiden ny kunskap om våra drygt två miljoner föremål, något vi kommer att visa tydligare från 2016 i nya utställningar. Välkomna hit!